Er du en ægte hestenørd?

Er du en ægte hestenørd?

3. oktober 2023 Af Victoria Cramer

Nu skal det jo ikke være en hemmlighed at jeg elsker heste, og specielt at nørde i heste. Måske har du hørt om hestens biomekanik? Men hvad er biomekanik, og hvorfor er det så vigtig?

Struktur, funktion og bevægelse

Her ser vi glade Chopper, der selv står og lytter med til alle Gillians guldkorn. Biomekanik består af mange ting både struktur, funktion og bevægelse. Gillian holder clinic i mange lande, og er en af verdens mest førende indenfor biomekanik. Det Gillian gør som er helt specielt, er at hun maler hestenes indre på dens ydre. Så når hun fortæller og forklar giver det mere mening, og forståelsen af funktion og bevægelse når en meget højere enhed. Gillian er utrolig dygtig, og jeg har fornyelig tilbragt en hel weekend sammen med hende, næsten som at være i skole i weekenden. Det var en mega lærerig weekend, og fedt at ride og være med foran så mange mennesker. Så de kunne lære en masse nyt, mens vi red rundt og gjorde som Gillian sagde.

Formålet med at tegne på hesten, og inviter en verdensstjerne som hende til Danmark, er ganske enkelt. Vi søger altid efter ny viden, og ny læring. Nå vi så kan få lov at lære fra en af de bedste, så tager vi chancen.

Jeg var også selv klædt i et ekstraordinær outfit

Det var ikke kun Chopper og hans bevægelser vi skulle se. Jeg var også selv “on fire.” Vi var så flotte og næsten klar til hallowen.

En hilsen fra Gillian i en bog jeg fik.

Skelettet

Det er en spænende snak og snakke om hestens indre. Hesten har mange forskellige slags knogler, blandt andet lange knogler, korte knogler, flade knogler, sesamknogler og uregelmæssige knogler. Og så kan jeg godt dykke ned i hvor de forskellige høre til, men det må I få i et særskilt indlæg.

Skelettets mange funktioner:

  • Fungere som støtte. Skelettet udgør en stabil og ufleksibel konstruktion, som muskler og sener kan fæste på.
  • Medvirke til bevægelse. Når skelettes muskler trækker sig sammen, trækker de i knoglerne og frembringer bevægelse.
  • Beskytte de indre organer.
  • Producere og lagre røde blodceller i knoglemarven.
  • Lagre mineraler, især kalk og fosfor, som medvirker til at gøre knoglerne stærkere.

Citat af Gillian

“Se, hvad der helt præcis sker, når hesten bevæger sig, og hvordan korrekt ridning og udannelse kan få det bedste frem i hesten og forbedre dens kondition, styrke og balance”

Håber I synes det var sjovt at læse noget lidt nørdet.